Sjinse vastelaovend gaat voor Plan B

Geplaatst op dinsdag 21 december 2021.

Gisteravond hebben JCV de Waterretjes en CV de Waterratte gezamenlijk besloten om over te stappen op plan B voor wat betreft de Sjinse vastelaovend. Door de huidige situatie rond het coronavirus zien beide verenigingen zich genoodzaakt enkele evenementen af te gelasten en de organisatie van andere activiteiten bij te stellen.

Concreet zullen de prinsenproclamaties (8 en 9 januari 2022) en de recepties (14 en 16 januari 2022) definitief niet doorgaan. Ook de Hauf um Hauf Zitting op 22 januari 2022 staat op zeer losse schroeven, echter zal hier pas een definitief besluit over vallen op het moment dat de overheid de maatregelen voor dat weekend kenbaar heeft gemaakt.

Daarnaast adviseren beide verenigingen dat deelnemers aan de optocht voorzichtig moeten zijn met de voorbereidingen. De kans dat er een optocht zoals we gewend zijn door de Sjinse straten trekt achten de Waterratte en Waterretjes minimaal. Wel geven ze het advies om de creatieve, ludieke en vrolijke ideeën niet weg te gooien, maar te bewaren voor de tijd dat het wel kan.

Van een complete afgelasting is in Schin op Geul dus geen sprake. De wil om de prachtige traditie voort te zetten is enorm groot en stil zitten is geen optie. De beide verenigingen gaan samen kijken naar wat wel mogelijk is in de periode rond de drie dolle dagen. Uiteraard zullen ze zich altijd aan de maatregelen conformeren en staat de gezondheid altijd op 1.

Om te benadrukken dat de vastelaovend in Sjin leeft presenteren beide verenigingen, met trots, een nieuw evenement. Zaterdag 12 februari 2022* organiseren ze gezamenlijk een bijzondere avond onder de noemer de Sjinse Vastelaoves Samenzitting. Een uniek evenement dat de Sjinse vastelaovesvlam moet laten branden. Meer over deze zitting zal in de komende weken kenbaar gemaakt worden via de social media kanalen en via cvdewaterratte.nl. Eén ding is wel zeker: de Sjinse vastelaovesfan kan deze avond al in zijn agenda zetten!

* Toevoeging aan dit bericht: de Sjinse Vastelaoves Samenzitting is verplaatst naar zaterdag 19 februari 2022: Sjinse Vastelaoves Samenzitting weekje verplaatst!