Pastoor Mol benoemd tot Ridder in de Orde van de Lachende Waterrat

Geplaatst op dinsdag 14 januari 2020.

Afgelopen zondag heeft tijdens het interne gedeelte van de receptie van Prins Phil I en Prinses Mariël pastoor Mol de hoogste Schin op Geulse carnavalsonderscheiding in ontvangst mogen nemen. Hiermee onderstreept CV de Waterratte de prettige samenwerking die men heeft met de parochie.

Pastoor Mol staat bekend in de gemeenschap als een man die voor iedereen klaar staat en altijd een woordje paraat heeft. Hij is op iedere activiteit die er in het dorp is te zien en ook onze carnavalsvereniging heeft een goede band met hem.

Zo zijn wij al jaren te gast op carnavalszondag in de kerk, waar wij traditioneel de drie dolle dagen aftrappen met een carnavalsmis. Alles, of althans bijna alles is dan mogelijk. Er wordt polonaise gelopen en zelfs de oud prinsen laten van zich horen. Vorig jaar deed Pastoor Mol zijn tekst zelfs helemaal in het Sjins dialect!

Tijdens de huldiging stond de vereniging dan ook een moment stil bij pastoor Mol. Zoals bekend neemt hij dit jaar afscheid van onze parochie en ons mooie dorp. Hij gaat in de buurt van Arnhem genieten van zijn welverdiende rust. Wij als vereniging zullen hem zeer zeker gaan missen. Want zoals de voorzitter nog zei “We lopen de kerk niet meer plat, maar als we hem nodig hebben zoeken we hem toch op. Mede dankzij de warme ontvangst en gastvrijheid van de pastoor.”.

Pastoor Mol, als iemand de Ridderorde van de Lachende Waterrat verdiend dan bent u dat wel. We zullen u, en zeker de leuke momenten die wij in de mis en tijdens de voorbesprekingen hadden, ontzettend gaan missen.